ONS VERHAAL

Na mijn jarenlange ervaring in de modesector besloot ik om mijn verworven kennis en vaardigheden mee te nemen en in te zetten in de wereld van decoratieve interieurdesign.

Al meer dan tien jaar had ik een voorliefde voor het creëren van kleurenpaletten en het ontwikkelen van stoffen. Ook het volledige proces van stof tot afgewerkt product was iets waar ik altijd op toezag. De stap naar het selecteren van stoffen en het ontwerpen van woningtextiel was dan ook snel gezet.  

Na alles zorgvuldig uitgedacht en onderzocht te hebben, begon ik uiteindelijk aan de creatie van een kleine collectie kussens waarbij ik enkel gebruik maakte van herwonnen stoffen uit modebedrijven en stoffenfabrieken. De grote verscheidenheid aan materiaal, gaande van geweven jacquards tot met de hand gebreid wol, gaf mij ook de kans om te doen wat ik graag doe, namelijk spelen met kleur, textuur en motieven. 

Over de jaren heen, heb ik steeds opnieuw aanzienlijke hoeveelheden plastiek, papier en stof weggegooid zien worden op gigantische stortplaatsen. Dat heeft mij ertoe geleid om ecologisch te werk te gaan en zo weinig mogelijk milieuschade aan te richten. Met de groeiende vraag naar duurzaamheid in de wereld en de noodzaak om bewuster met het milieu om te gaan, hergebruik ik einde van de rol-stoffen om zo afval tot het minimum te herleiden en woninginrichting te upcyclen.

Dankzij de hulp van een aantal onafhankelijke lokale ateliers, kon ik mijn zaak uitbreiden waardoor er naast kussens, nu ook overgordijnen en jaloezieën op maat zijn bijgekomen. Ik verzeker je dat alle materialen die HoHM designs gebruikt Europees zijn (voornamelijk Belgisch) en dat alle producten lokaal vervaardigd worden.

Sophie Bartle,

Oprichtster van HoHM, gevestigd in Antwerpen.